RE DE Konstruktioner

Separatudstilling i Gallery SUPEROBJEKT.
Fernisering 1. oktober – sidste dag 26. oktober.
Borgergade 15E, København K.

HelleBjerrum RDDEKontruktioner

Foto: Dorte Krogh.    Model: Gustau Birk Bjerrum.

Den største del af værkerne på udstillingen bearbejder diamanten som form, den konstrueres, dekonstrueres og rekonstrueres, og det kan læses både konkret og tematisk.

Helle Bjerrum fortæller: ”Mennesket forsøger til stadighed at konstruere en meningsfuld sammenhæng i sin opfattelse af verden og finde idealer at stræbe efter. Men vi lever i en tid hvor informationsmængden er eksploderet i omfang. Mange traditioner og normer er brudt ned. Valgmulighederne er (næsten) uendelige: ”alt er altid muligt, og alt kan altid være anderledes”. Vores virkelighedsopfattelse må nødvendigvis blive mange-facetteret og hurtigt omskifteligt.

I overført betydning kan man se diamanten som billedet på det ideelle, og det at stræbe efter en perfekt konstrueret diamant bliver en stræben efter noget fuldendt. Men når bestræbelserne møder den omskiftelige virkelighed kommer vi på vildspor og konstruktionerne bliver skæve, ulogiske og ufærdige. Det er netop dette fænomen som perspektiveres.

Smykker er nært knyttet sammen med vores identitet og historie. Hvilke smykker vi ejer og bærer fortæller omverdenen en masse om os. Vores familiære, sociale og økonomiske status, vores smag, stil og kulturelle tilhørsforhold. Smykker knytter sig til ritualer og milepæle i vores liv og bliver dermed en slags erkendelsesobjekter.

Udstillingen er den tredje i en række separatudstillinger. Den første fandt sted i 2012 og bestod af smykker skabt over emnet STATUS, flere af smykkerne er nu er del af Statens Kunstfonds samling. Den anden udstilling i rækken blev vist på bl.a. Kunsthal Nord, her voksede værkerne i størrelse og fik karakter af installationer.

Projektet har modtaget støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg og Nationalbankens Jubilæumsfond.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>