Noget at tale om?

Nonsens, 68kg. arvinger. Broche i plexiglas og sølv.

I 2012 har der været mange taler, og det er et godt tegn…. for taler holder vi vel mest, når der er noget at tale om.

Ved ferniseringen af min separatudstilling Status havde Bærbart bedt Elsebeth Gerner Nielsen om at holde en åbningstale. Hun var et oplagt valg, fordi hun både er en jævnlig gæst i Bærbart, og er rektor for Designskolen i Kolding. Hvorfra jeg tog linjefagsuddannelsen indenfor tekstil, og var elev dengang jeg opdagede at der også fandtes et Institut for ædelmetal.

Hendes tale var vedkommende og perspektiverede temaet status til tiden, tilværelsen i det postmoderne, hvor status kommer og går, bliver givet -og frataget, i hurtige vendinger.

Designskolerne har også ændret status, siden jeg gik der, de er blevet forskningsbaserede og uddanner nu på universitetsniveau. Det er en udvikling jeg hilser velkommen, Bl.a. for det ligestiller ”os” med tilsvarende uddannelser i udlandet.
På Designskolen i Kolding forgår lige nu det første forskningsprojekt indenfor smykkeområdet i DK.
Det er Sisse Tanderup, der laver en Ph.d. om erindringsdesign. I november holdt hun en konference om emnet, Memory in design. Jeg indsendte et paper, som blev godkendt og holdt et oplæg, med udgangspunkt i det jeg ved mest om, mine smykker.
Konferencen var tre intense dage, med foredrag og oplæg fra morgen til sen eftermiddag. Det var givende i alle aspekter, gode nye tanker og møder med mennesker fra andre lande og hvor nogen af dem havde andre baggrund i andre fag som ex litteratur og filosofi.

Tror jeg er ved at blive glad for det med at tale, artis talks for besøgende grupper i galleriet, oplæg på konference og foredrag på højskole  … jeg ser frem til mere i 2013.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>