reproduktion | reproduction

 

Reproduktion | 2008     (Scroll down for English text)

Smykket består af et bredt bånd af velour, broderet og monteret med små stykker sølvplade, af form som en grundplan. Bagsiden er af sort silke med en hvid stiplet linie ned midt igennem, en vej. Teksten reproduktion broderet i hvidt. For enden hænger en afstøbning af en nøgle.

Der sker hele tiden en reproduktion af kultur og værdier i samfundet. Hver generation følger et mønster, der er en videreførelse af forrige generation.
Halssmykket handler om parcelhuskulturen, som kunstneren er vokset op i, og har et tvetydigt forhold til: “Det er jo der meget af stabiliteten i vores samfund bæres. Jeg vil ikke undvære det, men har samtidig valgt en anden livsstil.”

Smykket har til ærinde at reflektere.
Halssmykket har form som en medalje, er det en præmie eller er det et nøglebånd?
Båndet er af velour i græsgrønt, der er broderet parceller af samme størrelse hele vejen rundt, og på hver parcel er der placeret en nøjagtig ens plantegning af et typehus, i sølv: er det stereotypt?
Nøglen er en afstøbning af en rigtig nøgle – når man kikker efter kan man tydeligt se at det er en afstøbning, og det er meningen: er den falsk?
Brugen af sølv, er det næstbedst?

 

Reproduction | 2008
Silk, velvet, silver
An ongoing reproduction of culture and values takes place in society. Each generation follows a pattern that is an extension of the previous generation. This piece of jewellery addresses the ambivalence that many people feel toward this phenomenon. The form of the necklace can be interpreted both as a medal and as a latchkey ribbon. The ribbon is embroidered with lot divisions with identical floor plans for tract houses, a reference to repetition and stereotyped monotony. A careful observer will see that the key is a copy of another key, which itself was a copy.

Comments are closed.