Jeg glæder mig…

Jeg er begyndt at tælle ned til dagen hvor jeg holder fernisering på min separat udstilling Status. Samme dag “udkommer” kataloget til udstillingen .
Det er D. 16 marts Kl 16, i Bærbart

Steder tre fingerringe i asketræ med print. Foto Dorte Krogh.

Om Status projektet.
Min tilgang til statusbegrebet har været sproglig. Ordet status anvendes om at opgøre sine materielle værdier, men også som noget man kan have.
I materialevalg og formgivning har jeg søgt en nær sammenhæng med temaet, derfor kan der læses betydning ind i de fleste detaljer i smykkerne.
Udstillingen favner flere facetter af temaet: status som optælling af værdier, status knyttet til steder og fast ejendom, status som noget der aktivt reproduceres og det at der traditionelt har været, en forskel på hvordan kønnene opnår status.

Steder.
Status er knyttet til geografiske steder og til fast ejendom. Fingerringene er forbundet til dette gennem de påtrykte linjetegninger af huses grundplaner, matrikel opdelinger og landskabets topografi.
Tilknytningen til steder indebærer ofte arv og dermed en bagudskuende traditionsbundethed. Formmæssigt refererer de trapezoide kuber og rektangler til moderne arkitektur og deri er de fremadskuende. Værket er altså spændt ud i to retninger, og rør ved dualismen mellem det at ville holde fast i traditionen og samtidig ønske at forny sig.
Træer har symbolsk sammenhæng med familie, som stamtræet, men også gennem det at slå rod og forgrene sig. De tydelige årringe i træet frister til at tælle år, i træets og menneskets liv.

Projektet er udført under et ophold på Statens Værksteder, og Danish Crafts har ydet støtte til Kataloget.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>