For nøjagtig 1 år siden, i december 2011…

Steder. Tre fingerringe i asketræ med print, unika 4500,- pr stk.

Ved netop denne tid, for nøjagtig et år siden var jeg på Statens Værksteder, Gl Dok. Værkstederne stilles til rådighed, som legatophold. Der skal selvfølgelig ansøges, så både kunstneren og projektet er blevet vurderet og godkendt. Jeg var meget stolt og glad for at have fået tildelt opholdet.
Statens værksteder har til huse på Chr. Havn sammen med Arkitekturcenteret på Gl. Dok.
Det er et solidt gammelt pakhus, lokalerne er store og lyse, det er godt… MEN, det bedste er den stemningen og roen, som de ansatte i huset og de andre kunstnere der arbejder der, skaber.
På Statens værksteder tager man kunstnerens arbejde alvorligt, der er fuldstændig arbejdsro og respekt omkring alle de processer, fordybelsen, eksperimenterne og skitserne man laver, inden værkerne tager endeligt form.
Jeg fik en introduktion til træværkstedet og lærte at stort er godt, når det gælder maskiner. De er stabile og præcise, den store båndsav, slibeskiven og søjleboremaskinen blev mine bedste kammerater…. og jeg skar, sleb og borede mig frem til 6 fingerringe i Asketræ.
Ringe som jeg har fået meget anerkendelse for: Det tyske smykkemagasin GZ bragte dem i deres særudgave om Scandinavisk design. Da Skals Højskole afholdt“Det smukkeste marked”, nappede de prisen “Værk 12″. Det var designeren Ole Jensen der var dommer. Og både Kunstforeningen af 14. August og Statens Kunstfond har sikret sig hver en ring.
Jeg arbejder selvfølgelig på at kunne præsentere flere smykker i træ… i løbet af 2013.

This entry was posted in Ikke kategoriseret. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>